Fina Jägersroplaceringar i World Summer Cup Junior

Britta Lönner tog en framskjuten placering och Ronja Gingsjö en annan topplats. Jägersrokuskarna gjorde bra ifrån sig, men fortfarande är det Italien som leder World Summer Cup Junior – den internationella utmaningen för ponnykuskar från Sverige, Frankrike, Spanien, Italien och Belgien.


Britta Lönner, tv, och Ronja Gingsjö, försvarade de svenska färgerna i World Summer Cup Junior. Foto: Jägersro.

Det var belgiska Mons som svarade för arrangemanget i den andra deltävlingen och det blev också hemmaseger i det första heatet. Där samlade Ronja Gingsjö bra med poäng till Jägersro genom en fjärdeplats med Säbys Allan – ett gotlandsruss som tidigare tävlat i Sverige. Däremot slutade Britta Lönner i det slagna fältet med Turbo.
Britta tog revansch direkt i det andra heatet, genom att ta en andraplats med Appolo Des Golettes (det blev italiensk seger) medan Ronja hade det tuffare bakom Kalisma De Dreve.
– En trevlig resa där vi också hann se lite annat än travbanan, berättar Anna Rogell från Jägersro som var med som ledare.
Efter två deltävlingar är det italiensk ledningen, men mer än halva serien återstår och alla lagen har fortfarande segerchans. 

Här är det resterande programmet av World Summer Cup Junior
23 juni: Palma, Spanien
25 juli: Jägersro, Åbergskvällen
26 augusti: Cagnes–Sur–Mer.

2017-06-06

Jägersro, Box 9506, 200 39 MALMÖ ~ Telefon: 040-671 82 00 ~ Fax: 040-671 82 50

Webbproduktion: Ahltorpmedia AB